ЯК ДОГЛЯДАТИ КІМНАТНІ РОСЛИНИ



Рослини - це 
рослини відкритого грунту різних країн світу, які цвіли і розвивались, розмножувались в їх ідеально-природних кліматичних умовах. Для того, щоб милуватися красою своїх квітів потрібно знати, чи люблять вони сонце, вологу, який їм потрібен грунт. 

Тобто, догляд за кімнатними рослинами повинен бути максимально наближеним до тих умов, в яких вони жили раніше, лише в такому випадку рослини будуть тішити вас здоровим листям та чудовим цвітом.

Рослини у природі повністю задовольняють свої потреби за допомогою природних ресурсів. Ті рослини, які були відірвані від дикої природи і пересаджені у горщики, повністю і завжди залежать від догляду людини. Звичайно з’явилося багато гібридів більш пристосованих до кімнатних умов.

Секрети догляду за кімнатними рослинами.

Секретом успіху у догляді за кімнатними рослинами є створення ідеальних умов середовища подібних до їхнього природного. До кожної рослини потрібен індивідуальний підхід: земля, вода, світло, вологість повітря, поживні речовини.

Яке потрібне світло при догляді за кімнатними рослинами.



Як знайти ідеальне місце для вашої рослини? Що таке сонячне місце – це місце де сонце світить протягом кількох годин, Південна або Південно-Західна сторона будинку. Часткове затінення - це місце, де ранкове або вечірнє сонце світить в кімнату декілька годин. Затінене – це місце десь приблизно два метри від сонячної сторони, на яке зовсім не попадають сонячні промені (коридори, сходи, кутки кімнат).

Як дізнатись чи рослина стоїть на своєму місці?
    Ознаки недостатнього сонячного світла:
  • видовження пагонів у бік світла(тонкі і довгі)
  • нові листочки виростають меншими ніж попередні
  • нижнє листя жовтіє і опадає
  • рослина не росте, або призупинився ріст
  • квітучі не цвітуть, або цвітуть погано
  • зникають кольори на листка
    Ознаки надлишку сонячного світла:
  • випалені плями на листях
  • листя виглядає блякло
  • листя стає сухим і опадає
  • швидко пересихає земля

Догляд за кімнатними рослинами - як підливати



Підливати кімнатні рослини, на перший погляд, це просто, але неправильне підливання може їх знищити. Наші поради допоможуть зберегти ваші рослини здоровими.

То ж скільки потрібно поливати кімнатну рослину? Відповідь - залежить від виду рослини та її рідного середовища, від грунту, температури, періоду росту чи спокою, світла і вологості у будинку чи квартирі. Також залежить від величини і кількості листя, від розміру горщика.

Як дізнатися коли рослина потребує поливу? Є декілька перевірених способів: якщо поверхність землі у вазонку нагадує пил, колір землі сіруватий, вага вазонка значно легша - треба полити. Краще використовувати відстояну або прокип’ячену чи профільтровану воду(м'яка). При підливанні переконайтесь, що рослина ретельно полита і з дренажного отвору витекла зайва вода(при надмірно мокрому грунті до коріння не потрапляє кисень, це душить коріння, що призводить до гниття),якщо вода витекла дуже швидко, залиште її у тарілочці на 30 хвилин і вилийте залишок. Дайте декілька днів підсохнути і знову полийте.






Комментарии